افزایش قیمت سیگار ۱٫۵ برابر میشود قابل توجه افراد سیگاری
افزایش قیمت سیگار ، افزایش قیمت سیگار در سال ۹۷ ، افزایش قیمت سیگار وینستون ، افزایش قیمت سیگار در سال ۹۷ ، افزایش قیمت سیگار ۹۷ ، افزایش قیمت سیگار در سال ۹۷ ، افزایش قیمت سیگار در سال ۹۸ ، افزایش قیمت سیگار سال۹۷ ، احتمال افزایش قیمت سیگار ،
رئیس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات با بیان اینکه بند ۷ الحاقی به تبصره ۶ لایحه بودجه سال ۹۷ توسط مجلس اضافه شده است، که در متن لایحه دولت وجود نداشت و براساس آن از ابتدای سال آتی به قیمت خردهفروشی هر نخ سیگار تولید داخل (انواع سیگار تولید داخلی، تولید مشترک و تولید داخل با نشان بینالمللی) مبلغ ۳۵۰ ریال و هر نخ سیگار وارداتی مبلغ ۵۰۰ ریال بهعنوان عوارض اضافه میشود، بیان کرد: طبق این بند الحاقی برای هر نخ سیگار تولید داخلی اعم از ایرانی و برند خارجی ۳۵۰ ریال و برای هر نخ سیگار وارداتی ۵۰۰ ریال عوارض اخذ میشود.
علیاصغر رمزی ادامه داد: براساس ماده ۷۳ برنامه ششم توسعه در صحن علنی مجلس مطرح شد که برای سیگار در طول پنجساله این برنامه، عوارض و مالیات جدیدی در نظر گرفته نشود و همان عوارض و مالیات موجود در ماده ۷۳ کفایت میکند.
او با تاکید بر اینکه بند ۷ الحاقی به تبصره لایجه بودجه سال ۱۳۹۷ که توسط مجلس اضافه شده است، با ماده ۷۳ قانون برنامه ششم توسعه مغایرت دارد، گفت: علاوه بر این مبلغ ریالی در نظر گرفته شده موجب خواهد شد برندهای ایرانی بهدلیل پایینبودن قیمت فروش بیش از ۵۰درصد افزایش قیمت داشته باشند و در این بین برندهای خارجی که در داخل تولید میشوند حدود ۱۰درصد با رشد قیمت همراه شوند.
رئیس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات افزود: چنین اتفاقی موجب میشود فروش برندهای ایرانی لطمه خورده و موضوع اشتغال کارخانجات داخلی با بحران مواجه شود چرا که عمده قاچاق صورتگرفته در این حوزه نزدیک به بازه قیمتی برندهای ایرانی است. بهگفته او بند ۷ الحاقی به تصبره لایجه بودجه سال ۱۳۹۷ در کمیسیون تلفیق مصوب شده و قرار است در صحن علنی مجلس مطرح شود که متاسفانه در این صورت با تقویت برند خارجی و سهم آنها در بازار روبهرو شده و سهم برند داخلی، سرمایهگذاری و اشتغال در این حوزه با چالش مواجه میشود.
رئیس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات با ارائه سه پیشنهاد در مورد بند ۷ الحاقی به تبصره لایجه بودجه سال ۱۳۹۷، اظهار کرد: اولین پیشنهاد حذف کلی بند الحاقی ۷ تبصره ۶ است. دومین پیشنهاد اصلاح این بند است بهطوری که ۳۵تومان را از برندهای داخلی اعم از ایرانی و خارجی تولید داخل اخذ نکرده و تنها مبلغ ۵۰ تومانی از سیگارهای وارداتی دریافت شود.
پیشنهاد سوم هم مستثنی کردن برندهای ایرانی از ۳۵ تومان عوارض مربوطه است، بهگونهای که برندهای خارجی تولید داخل ۳۵ تومان را پرداخت کرده و برندهای وارداتی نیز ۵۰ تومان عوارض را پرداخت کنند.
براساس بند الحاقی هفت متن نهایی لایحه بودجه سال ١٣٩٧ و براساس مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس، از ابتدای سال ۱۳۹۷ به قیمت خردهفروشی هر نخ سیگار تولید داخل (انواع سیگار تولید داخلی، تولید مشترک و تولید داخل با نشان بینالمللی) مبلغ ۳۵۰ ریال و هر نخ سیگار وارداتی مبلغ ۵۰۰ ریال بهعنوان عوارض اضافه میشود و وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است مبالغ مزبور را از تولیدکنندگان و واردکنندگان حسب مورد اخذ و به حساب درآمد عمومی ردیف ۱۱۰۵۱۶ این قانون واریز کند.
حسینعلی شهریاری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز بیان کرد: چند سال گذشته در قوانین دائمی تصویب کردیم که سالانه ۱۰درصد مالیات دخانیات افزایش یابد.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای طرح کارشناسی با سازمان بهداشت جهانی برای افزایش مالیات بر قیمت سیگار خبرداد و گفت: اگر مالیات بر قیمت سیگار مانند کشورهای همسایه انجام شود هم مصرف سیگار کاهش و هم اینکه منابع پایدار بر حوزه سلامت افزایش مییابد.
حریرچی با اشاره به اعتبارات در حوزه افزایش مالیات بر قیمت سیگار خاطر نشان کرد:با اجرای طرح افزایش مالیات بر قیمت سیگار ۱۱ هزار میلیارد تومان به حوزه سلامت برمیگرداند که ۲٫۵ برابر اعتبارات هدفمندسازی یارانهها و اعتبارات حوزه سلامت است.
وی با اشاره به پیش بینی ۱۰ هزار میلیارد تومانی اعتبار برای بیمه سلامت افزود: ۲۴ هزار میلیارد تومان هم امسال برای طرحهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش بینی شده است.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه با کمبود پزشک و پرستار مواجه هستیم خاطر نشان کرد: امسال در خواست اضافه شدن ۲۰ هزار تخت آموزشی جدید به مجموعه وزارت بهداشت ارائه شده که تامین متخصصها و کارکنان آن مورد قرار گرفته است.
حریرچی با اشاره به مطالبات از سازمانهای بیمهگر گفت: ۱۰ هزار میلیارد تومان از سازمانهای بیمهگر و مقداری هم از سایر منابع طلب داریم که امید میرود با اختصاص این مطالبات از شرمندگی کارکنان، پزشکان و بدهیهایی که به شرکتهای دارویی و ملزومات پزشکی داریم در بیاییم و به شرایط مناسبی برسیم.